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Wiessner

Food and the Status Quest

An Interdisciplinary Perspective

Medium: Buch
ISBN: 978-1-57181-871-3
Verlag: Berghahn Books
Erscheinungstermin: 01.05.1996
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The use of food to negotiate status is found in all human societies. Here, for the first time, a single book brings together contributions from different disciplines to investigate, from ethological and anthropological perspectives, behavior that appears to have biological roots such as the tendency to seek status through the medium of food. It explores the limits that our biological heritage places on cultural expressions of such behavior, as well as the multiplicity of ways in which biologically based tendencies can be transformed by culture. Finally, it addresses the impact of status-seeking on nutritional programs in developing countries.

Produkteigenschaften


  • Artikelnummer: 9781571818713
  • Medium: Buch
  • ISBN: 978-1-57181-871-3
  • Verlag: Berghahn Books
  • Erscheinungstermin: 01.05.1996
  • Sprache(n): Englisch
  • Auflage: 1. Auflage 1996
  • Serie: Anthropology of Food & Nutrition
  • Produktform: Gebunden, HC gerader Rücken kaschiert
  • Gewicht: 518 g
  • Seiten: 288
  • Format (B x H x T): 145 x 222 x 20 mm
  • Ausgabetyp: Kein, Unbekannt

Autoren/Hrsg.

Herausgeber

Wiessner, Polly

Polly Wiessner and Wulf Schiefenhövel are Senior Research Fellows at the Forschungsstellefür Humanethologie, Max-Planck-Gesellschaft.